Invisalign Tandreglering

Invisalign tandreglering är en modern tandregleringsmetod med en nästintill osynlig tandställning. Team Bergström erbjuder tandreglering med Invisalign i Göteborg & Mölndal.

Invisalign är den osynliga tandställningen

I de flesta fall kan man förbättra estetiken skonsamt och effektivt med tandreglering. Många vuxna har tidigare avstått från detta pga att behandlingen ser tråkig ut, tar lång tid och är obekväm. Den gamla tidens tandställning var inget som lockade precis. Nu finns det Invisalign som är snyggare, enklare och som ger ett riktigt bra resultat. Via 3D-teknik och bilder så kan du digitalt se hur resultat kommer att bli innan behandlingen och tandregleringen ens har påbörjats.

Invisalign osynliga skenor
Invisalign-Skenor

Löstagbara Invisalign-skenor

Tandreglering med Invisalign reglerar tänderna med löstagbara och genomskinliga plast/tandskenor. Invisalign-skenorna är gjorda av helt ofarligt material och individuellt anpassade för just dig och dina förutsättningar och kommer göra så att tänderna förflyttar sig till önskvärt läge.

En Invisalign tandställning är exakt anpassad efter dina tänder och tandkött så den sitter perfekt i din mun. Invisalign-skenan har inga metallfästen eller vassa ståltrådar som skaver i munnen. Den är superlätt att ta ut när du skall äta eller borsta tänderna.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en genomskinlig tandställning och nästintill osynlig. Tandskenorna är gjorda i ett helt ofarligt material som kallas för Smart Track. Dina individuellt anpassade tandskenor flyttar dina tänder till önskvärt läge. Man byter tandskenorna under behandlingens gång för att på så sätt reglera och styra hur mycket kraft eller åt vilket håll man skall flytta tänderna.Gör det ont?

Gör det ont?

Nej, det gör inte ont. I motsats till en vanlig tandställning så har Invisalign inga metallfästen eller trådar som kan skava och göra ont. Du kan dessutom enkelt ta ut dina invisalign-skenor när du vill. I början känner man att det trycker lite mot tänderna men det försvinner oftast efter några dagar.

Hur vårdar jag Invisalign skenorna?

Bortsa dina tandskenor samtidigt som du borstar dina tänder för att hålla de rena och fina. Invisalign har även ett eget rengöringsmedel som man kan använda.

Hur länge pågår en behandling?

En invisalignbehandling kan vara några månader upp till 1-2 år. Det beror på hur mycket tandreglering som behövs. Tandskenorna bör du använda dygnet runt förutom när du skall äta eller borsta tänderna.

Kontakta oss

Kontakta oss om har frågor om Invisalign och tandreglering. Du kan även läsa mer om Invisalign på deras hemsida. Team Bergströms tandläkare är utbildade i att genomföra Invisalignbehandlingar.

Invisalign utbildade tandläkare

Invisalign i Göteborg, Mölndal & Kungsbacka

Tel: 031-67 22 50
Bergmansgatan 5, 431 30 Mölndal

Dela på